Σάββατο, 18 Αυγούστου 2007

Εκλογές Εξπρές ? Σίγουρα εκλογές των Μ.Μ.Ε.!!!

Άποψη μου πάντα ήταν ότι κάθε κόμμα ή καλύτερα κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου με την καθημερινή επαφή των στελεχών και των μελών του που θα περνούν το μήνυμα του στη κοινωνία των πολιτών.

Αυτές οι εκλογές όμως πραγματοποιούνται σε λιγότερο από ένα μήνα και ονομάστηκαν από όλους εκλογές-εξπρές. Κατά την γνώμη μου αυτή είναι πολύ επιφανειακή ονομασία, όπως και τα περισσότερα συμπεράσματα του τηλεοπτικού κόσμου. Θεωρώ ότι είμαστε μπροστά σε εκλογές που θα καθοριστούν από την εικόνα των κομμάτων στα Μ. Μ. Ε., θα είναι εκλογές των Μ. Μ. Ε. ! ! !

Και η άποψη μου στηρίζεται στην εξής απλή αλλά ρεαλιστική σκέψη που έχει ως εξής : Οι περιφέρειες Α’ και Β’ Αθήνας συγκεντρώνουν περίπου το 50% του εκλογικού σώματος. Σε αυτές τις περιφέρειες οι ψηφοφόροι που δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο πολιτικό φορέα δεν επηρεάζονται από την επαφή τους με τους υποψήφιους Βουλευτές (η οποία πολλές φορές είναι και ανύπαρκτη) αλλά από την εικόνα που έχουν από τα Μέσα και την κοινή γνώμη (δηλαδή πάλι από τα Μέσα) για το κόμμα και τον βουλευτή !!!

Είναι σαφές λοιπόν ότι το κυριότερο παιχνίδι παίζεται σε αυτές της περιφέρειες και όχι στους μικρότερους νομούς που το κύρος και το πολιτικό και κοινωνικό βάρος των προσώπων που θα επιλεχτούν θα κρίνει από την επόμενη της ανακοίνωσης των ονομάτων το αποτέλεσμα.

Έτσι αυτές τις εκλογές δεν θα τις κερδίσει το καλύτερο πρόγραμμα ή το πιο έτοιμο κόμμα αλλά θα τις κερδίσει …

η καλύτερη καμπάνια !!!


υγ: χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει όλοι να τρέξουμε με 1000 ως την ημέρα των εκλογών!!!