Σάββατο, 25 Αυγούστου 2007

Νέοι και διαδίκτυο (Εκδήλωση στην Βέροια)

Γνώση για όλους

Τεχνολογία για όλους !!!

Με επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν την Παρασκεύη 24 Αυγούστου 2007 η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και οι Εθελοντές Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ του νομού στην Βέροια.

Οι νέοι του ΠΑΣΟΚ παρουσίασαν, σε πόλλους νέους αλλά και μεγαλύτερους, την χρήση του ασύρματου Internet σε φορητούς Η/Υ που είχαν εγκαταστήσει στην Πλατεία Δημαρχείου. Παράλληλα, πολλοί άδραξαν της ευκαιρίας και συνδέθηκαν με τους υπολογιστές και άλλες συσκευές τους στο ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης που είχαν εγκαταστήσει στο χώρο.

Αψηφώντας την έντονη ζέστη αρκετοί νέοι παρευρέθησαν στην παράλληλη εκδήλωση που οργανώθηκε στο καφέ Ερατεινό με ομιλιτές την Δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και τον Συντονιστή των Εθελοντών Διαδικτύου Θεσσαλονίκης Γιάννη Φελέκη.


Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμούς του Συντονιστή των Εθελοντών Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας Άγγελου Σοφιανίδη και του μέλους της Εθνικής Αντιπροσωπίας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νίκου Μήλη. Πρώτα μίλησε ο κ. Φελέκης αναπτύσσοντας τις δράσεις των Εθελοντών Διαδικτύου του Κινήματος και την καινοτομία των «ηλιότοπων» (ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στους χώρους του Κινήματος και τελευταία και σε κεντρικά σημεία των πόλεων, πχ σε λίγο καιρό στον Άγιο Αντώνιο Βέροιας). Στη συνέχεια, η Δήμαρχος Βέροιας μίλησε για την «Κοινωνία της Πληροφορίας» και τα βήματα που έκανε ο δήμος σε αυτό. Ακόμα, πληροφόρησε για την έναρξη των εργασιών για δωρεάν ασύρματου Internet και άλλων υπηρεσιών στην πόλη.

Τελικά, όλοι διαπίστωσαν την ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία και έδωσαν εκ νέου ραντεβού για τις επόμενες μέρες που περιέχουν «συνεχή αγώνα μέχρι τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου την 16η του Σεπτέμβρη».