Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2007

Αυτός είναι ο Κώστας Λαλιώτης

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ γεννήθηκε το 1951 στα Δολιανά Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Οδοντιατρική Σχολή. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη Δημοσιογραφία, την Πολιτική Επικοινωνία, τη Διαφήμιση και τον περιοδικό.

Κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας (1967-1974) συμμετείχε, ως στέλεχος του ΠΑΚ ενεργά στην αντίσταση κατά του τυραννικού καθεστώτος της χούντας και διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από το 1974, μετά την Μεταπολίτευση ως ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ του ΠΑΣΟΚ μετέχει στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και από το 1976 μέχρι σήμερα στο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, που συνεργάστηκε στενά με τον Ιδρυτή και μεγάλο Ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και με τα άλλα ιδρυτικά ηγετικά στελέχη για να δημιουργήσουν το ΠΑΣΟΚ, ένα μεγάλο, λαϊκό, πατριωτικό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό κίνημα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Το 1992 και το 1993 εκλέγεται Βουλευτής από το Ψηφοδέλτιο της Επικρατείας. Το 1996 εκλέγεται Βουλευτής στην Β’ Πειραιώς. Το 2000 εκλέγεται βουλευτής στην Β’ Πειραιώς.

Στην περίοδο 1982 - 1985 ως ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Το 1985 αναλαμβάνει τα καθήκοντα Υφυπουργού Τύπου και Πληροφοριών και Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Το 1993 αναλαμβάνει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΥΠΕΧΩΔΕ).

Το 2001 εκλέγεται Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και καθαιρείτε με απόφαση του Κώστα Σημίτη στις 2 – 7 – 2003. Από τότε αποχωρεί από την κεντρική πολιτική σκηνή μέχρι που τον καλεί ο το 2004 ο Γ. Α. Παπανδρέου και τον ορίζει υπεύθυνο για την Επικοινωνία του Κινήματος στις εκλογές. Ο Κ. Λαλιώτης αποχωρεί και πάλι επιλέγοντας την 12η (τιμητική) θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.


Επιστρέφει την άνοιξη του 2007 αναλαμβάνοντας Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου.

Στις εκλογές του 2007 ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ανακοινώνει το όνομα του για ακόμα μια φορά στην 12η θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας.


Αυτός είναι ο Κώστας Λαλιώτης !!!


Ο άνθρωπος της προσφοράς ...

Αυτός που απαντάει με την στάση του στους επικριτές του !!!