Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008

Κάποιες από τις αγαπημένες μου ταινίες!!!

Μετά από το κάλεσμα μια "μλογκφίλης" μου της Because of you... θέλω να αναφέρω τις αγαπημένες μου ταινίες. Τις ταινίες που είδα και ξαναείδα τα τλευταία χρόνια πολλές φορές.

Η πρώτη σε κατάταξη ταινία είναι "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" (ή αγγλιστή "dead poet society") με τον Ρομπιν Γουίλιαμς. Ο Γουίλιαμς υποδύεται ένα καθηγητή ενός συντηριτικού- παραδοσιακού κολλεγίου που εφαρμόζει ανατρεπτικές για τα δεδομένα του σχολίου μεθόδους. Οι μαθητές του ψάχνουν το παραλθόν τοως φοιτητή του ίδιου κολλεγίου και ανακαλύπτουν την δράση του στον κύκλος των χαμένων ποιητών ("dead poet society"). Σας προτείνω να δείτε επί της οθόνης την συνέχεια...

Η δεύτερη αγαπημένη μου ταινία είναι το "desperado" με τον Αντόνιο Μπαντέρας. Μια ταινία με εκπληκτική μουσική σε ισπανικό φλαμένκο (κιθάρας) και αρκετή δράση. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα !!!Τέλος, για να μην ξεχνάμε και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο προτείνω και την ταινία "Good bye Lenin" (γερμανικής παραγωγής με βραβείο Φεστιβάλ Βερολίνου) η οποία διαδραματίζεται την περίοδο πτώσης του τείχους του Βερολίνου και την προσπάθεια ενός γιου να αποκρύψει το γεγονός από την μητέρα του μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε... Πολύ καλή, με βαθιά κοινωνικά και πολιτικά νοήματα αλλά και χωρίς αυτά μια ιδιαίτερη ταινία, πραγματικά αξίζει.