Κυριακή, 13 Απριλίου 2008

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το Κέντρο "Πρόσβαση" από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για υποβάθμιση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Πρόσβαση» στο νομάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη επέδωσε την Παρασκευή (11/4) αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ημαθίας με επικεφαλής τον Γραμματέα Άγγελο Σοφιανίδη.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης σημείωσε ότι η νομαρχία δείχνει συνέπεια στις υποχρέωσης της και γνωστοποίησε ότι φέτος θα επιχορηγήσει με 30000 ευρώ την «Πρόσβαση» με 30000 ευρώ αν και η συμβατική της υποχρέωση είναι 900 ευρώ το χρόνο (στο τέλος του ρεπορτάζ ακολουθεί βίντεο από την συνάντηση στο γραφείο του Νομάρχη). «Ψάξτε να βρείτε ποιοι δεν πληρώνουν» δήλωσε ο νομάρχης. Μέλη στην πρόσβαση είναι οι 12 δήμοι, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος και η Μητρόπολη.

Το ψήφισμα που επέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια επιδιώκει μια συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της Πρόσβασης με μείωση της χρηματοδότησής της, μείωση των απασχολούμενων σε αυτή κ.α. Σε έναν επαρχιακό νομό όπως είναι ο δικός μας οι διέξοδοι για ένα άτομο εθισμένο σε εξαρτησιογόνες είναι πολύ λίγες. Όποιος δεν εθελοτυφλεί, βλέπει την παρουσία και την ανοδική πορεία που έχει πάρει το φαινόμενο του εθισμού κυρίως στις τρεις μεγάλες πόλεις (Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια) αλλά και σε μικρότερες κοινωνίες του νομού. Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ αντιδρά και αντεπιτίθεται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της Πρόσβασης και δημιουργία πολιτών δεύτερης κατηγορίας. Δικαίωμα στην Πρόσβαση, Πρόσβαση στην Βοήθεια και Πρόσβαση στην ζωή».
video
Όπως μεταδόθηκε από την τοπ. εφ. ΛΑΟΣ
Όπως μεταδόθηκε από την τοπ. εφ. Ημερησία

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων με αναφορά στην παρέμβαση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ


Πηγή: pliroforiodotis.gr