Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Διλήμματα και ψευτοδιλήμματα

Τις τελευταίες μέρες και μέσα στην δίνη των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και το επηρεάζουν έχουν μπει κάποια διλήμματα για το μέλλον του Κινήματος.

Αρχίζουμε και μπαίνουμε σε "τρυπάκια" των Μ.Μ.Ε. και εξ ασκούμαστε στο πιο οικείο άθλημα το... αυτομαστίγωμα!!! Αναρωτιόμαστε . . . Αυτοδυναμία ή συνεργασία; Φοβικό ή όχι; Μεγάλο ΠΑΣΟΚ ή διαγραφές στελεχών;

Όλα αυτά λοιπόν τα φτιαχτά ψευτοδιλήμματα αναιρούνται από το προφανές ... ότι δεν αντικρούει το ένα το άλλο !!! Γιατί όχι και αυτοδύναμη κυβέρνηση και συνεργασία με τις δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου; Γιατί φοβικό ; επειδή φοβάται να πει ότι θέλει αυτοδυναμία; γιατί όταν φοβάται τις συνεργασίες δεν είναι φοβικό ;

αλλά πιο κύριο θεωρώ το τελευταίο...

Κάποιοι πιστοί στρατιώτες σε ταμπέλες και ιδεογήματα θα έλεγαν ότι δεν μπορούν να διαγράφονται ισχυρά στελέχη των πάλε ποτέ κυβερνήσεων του Κινήματος γιατί έτσι διαγράφεται το έργο που έχουμε προσφέρει στο τόπο.

Αυτό το έργο δεν διαγράφεται και δεν μπορεί να μειωθεί από κανένα γιατί είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Αυτό που όμως πρέπει να διαγραφεί είναι οι μελανές σελίδες που σχετίζονται με διαφθορά και μαύρο πολιτικό χρήμα. Αυτές οι σελίδες δεν διαγράφονται αν δεν διαγραφούν τα πρόσωπα που έγραψαν και πρωταγωνίστησαν σε αυτές.

Τέλος πάντων, πρέπει να καταλάβουμε ότι την συλλογική μνήμη δεν την καθορίζουν τα στρατιωτάκια και οι λοχαγοί αλλά οι κοινωνία που είναι πιο αμείλικτη από τον καθένα. Σε αυτήν λογοδοτούμε!

Γι' αυτό δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στο μικρό και καθαρό και το μεγάλο και βρόμικο ΠΑΣΟΚ.

Γιατί το καθαρό αργά η γρήγορα θα γίνει μεγάλο και το βρόμικο αργά η γρήγορα μικρό !!!

Η κοινωνία περιμένει από μας να επιλέξουμε την υπέρβαση και την ανατροπή και αυτήν την παρτίδα είναι στο χέρι μας να την κερδίσουμε.